Αγιασμός και εγκαίνια του Ι.Π. Αγίων Τριών Παίδων Εν Καμίνω

2023-10-05

Τη Δευτέρα 2/10/2023 στις 18:30, πραγματοποιήθηκαν αγιασμός και τα εγκαίνια του Ι.Π. Αγίων Τριών Παίδων Εν Καμίνω, προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος και των πυροσβεστών, στο φυλάκιο της ομάδας μας στο Φράγμα Θέρμης.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης κ. Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φωτιάδης Σάββας. Ακόμη παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διοκητής του 3ου Π.Σ. Πύραρχος κ. Μπαθρέλος και από τη Διοίκηση Π.Υ.Ν. Θεσ/νίκης η Πυραγός κ. Στρελ.

Ευχαριστούμε τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Παλλάκα Χαράλαμπο για την προσφορά του μπουφέ της εκδήλωσης και της ανακαίνισης του Παρεκκλησίου. Επίσης ευχαριστούμε τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο και ιδιοκτήτη της ΚΥΑΝΑ κ. Βασιλειάδη Γιάννη για την προσφορά δώρων στους εθελοντές μας.

Ιστορία των Αγίων Τριών Παίδων Εν Καμίνω:

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β' τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.

Όμως, όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ' ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.

Έκπληκτος ο Ναβουδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη.

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου και η μνήμη τους εορτάζεται στις 17 Δεκεμβρίου.

🌐 Social Media Ομάδας :

✔ Facebook : https://www.facebook.com/polprothermis/

✔ Instagram : https://www.instagram.com/civilprotectionthermi/