ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ιστορία μας


Το Σωματείο "Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης" είναι μία μη Κυβερνητική Οργάνωση, ιδρύθηκε το 2012 και εντάχθηκε στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας με τον Α.M. 03/2012.

Σκοπός του Σωματείου είναι η ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης και εν γένει δράσης που διέπεται από ειρηνικά και φιλανθρωπικά συναισθήματα. Πάντα υπό τις οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος, σε περιόδους καταστροφών και εκτάκτων αναγκών (χιόνια, πλημμύρες, πυρκαγιές, αναζήτηση αγνοούμενων κ.α.) προσφέρει βοήθεια με υλικό και έμψυχο δυναμικό, στα πλαίσια διάσωσης.

Οι μοναδικοί πόροι του σωματείου είναι η οικονομική ενίσχυση από το Δήμο Θέρμης και σπανιότερα από πόρους προερχόμενους από χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από δωρεές φίλων της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εθελοντισμού, "...εθελοντισμός είναι το μέσο για την επίτευξη της κοινωνικής ενσωμάτωσης και κοινωνικής ολοκλήρωσης και συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, δημιουργώντας δεσμούς εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης επενδύοντας στο κοινωνικό κεφάλαιο".

Είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι όλων των κοινωνικοοικονομικών τάξεων και ηλικιών μπορούν να συμβάλλουν στη θετική εξέλιξη και αλλαγή, μπορεί να αξιοποιηθεί ως εργαλείο προώθησης της ενεργής και υπεύθυνης κοινωνικής συμμετοχής και των κοινωνικών δικτύων του ατόμου, ενώ συνιστά μείζονα δύναμη ενδυνάμωσης της τοπικής ανάπτυξης και της Κοινωνίας Των Πολιτών.

Έτσι, σε μια εποχή ολοένα και αυξανόμενων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, η έννοια του εθελοντισμού αποκτά εξέχουσα σημασία. Υπογραμμίζει την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου η άμεση παροχή βοήθειας κατά την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων είναι ιδιαίτερα επιτακτική. 

 


Ομάδα εθελοντών

Η ομάδα εθελοντών αριθμεί 180 εγγεγραμμένα μέλη, εκ των οποίων τα 70 είναι ενεργά και έτοιμα να ανταποκριθούν σε κάθε ανάγκη. Επίσης, απαρτίζεται από καταρτισμένους εκπαιδευτές, ιατρούς και νοσηλευτές. Την άνοιξη του 2018 ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση όλων των εθελοντών σε ΚΑΡΠΑ BLS-ALS και πλέον αρκετοί από τους  εθελοντές είναι πιστοποιημένοι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης ERC. Επίσης οι περισσότεροι έχουν περάσει την εκπαίδευση σε Δασοπροστασία-Δασοπυρόσβεση του Πυροσβεστικού Σώματος και είναι πιστοποιημένοι από το Π/Σ.

Καθώς τα πρωτόκολλα αλλάζουν συχνά, οι εκπαιδεύσεις της ομάδας είναι συνεχείς και αδιάκοπες σε τεχνικές διάσωσης, πρώτων βοηθειών, δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.

 


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ & ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

Γνωρίστε ορισμένους από τους ανθρώπους μας

Στέφανος Σωτηρόπουλος

Πρόεδρος

Άγγελος Καρολίδης

Αντιπρόεδρος

Ξανθή Ράλλη

Γραμματέας

Ντία Παυλικιάνη

Ταμίας - Εκπαιδεύτρια

Παύλος Μαυρουδής

Υπεύθυνος επικοινωνίας & site

Αλεξάνδρα Κούζα

Υπεύθυνη υλικού

Γιάννης Μίτσιου

Αναπληρωματικό μέλος

Μίλτος Δανιηλίδης

Αναπληρωματικό μέλος

Χρύσα Μάρκοβιτς

Αναπληρωματικό μέλος

Χρήστος Μαμάρας

Συντονιστής παραρτήματος Νέας Ραιδεστού - Δ. Θέρμης
ΚΑΙ ΤΩΡΑ;

Υποστήριξε την αποστολή μας