Εγκαταστάσεις & Παραρτήματα 

Παράρτημα

ΛΙΒΑΔΙ

Συντονισμός Παραρτήματος:

Ηρακλής Ταυλίκος


Το παράρτημα της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης στο Λιβάδι ιδρύθηκε το 2014 από ενεργούς πολίτες της κοινότητας. 

Προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης της περιοχής καθώς και άμεσες Πρώτες Βοήθειες. Στην κατοχή τους υπάρχει Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής.

Τέλος, κάθε Οκτώβριο συμμετέχει στη "Γιορτή του Κάστανου" που διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών και η Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου καθώς και σε κάθε άλλη πολιτιστική γιορτή ή εκδήλωση κληθεί.

Εγκαταστάσεις 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Από το 20__, λειτουργεί εντός του κτηρίου της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Θέρμης στο Τριάδι, αίθουσα εκπαίδευσης εθελοντών. Μέχρι την άνοιξη του 2021 στο σημείο αυτό στεγαζόταν και η έδρα της ομάδας οπότε και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις στο Φράγμα Θέρμης.

Η αίθουσα διαθέτει σύγχρονα εποπτικά μέσα όπως προτζέκτορα, ηχοσύστημα, τηλεόραση και σχολικό πίνακα τα οποία χρησιμοποιούνται για την αρτιότερη εκπάιδευση των εθελοντών.  

ΝΕΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ


.Από το 2019 στην Νέα Ραιδεστό η ομάδα μας λειτουργεί φυλάκιο. Το φυλάκιο βρίσκεται στην οδό Ιουστινιανού κάτω από το άλσος. Καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου αλλά και σε περιπτώσεις επικίνδυνων καιρικών φαινομένων οι εθέλοντες μας βρίσκονται στο σημείο έτοιμοι να βοηθήσουν όπου και όποτε απαιτηθεί. Μάλιστα το φυλάκιο βρίσκεται σε ιδανική θέση καθώς έχει θέα στην κοιλάδα του Ανθεμούντα εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη επιτήρησή της. 

Κατά καιρούς το φυλάκιο έχει βρεθεί στο στόχο βάνδαλων ωστόσο οι εθελοντές με προσωπικό κόπο και μεράκι προσπαθούν να το διατηρούν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση.

ΦΡΑΓΜΑ ΘΕΡΜΗΣ

Από την άνοιξη του 2021 στο Φράγμα Θέρμης και συγκεκριμένα δίπλα στην παιδική χαρά, λειτουργεί φυλάκιο της ομάδας μας. Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί την επιχειρησιακή βάση της ομάδας μας από όπου συντονίζονται οι ενέργειες των κατά τόπους κλιμακίων. Ακόμη η θέση του , εξασφαλίζει την εγγύτητα με το δάσος και για αυτόν τον λόγο κατά την αντιπυρική περίοδο καθημερινά βρίσκονται εκεί εθελοντές, έτοιμοι να συνδράμουν όπου χρειαστεί.

Στόλος 

ΘΕΡΜΗ-1 & ΘΕΡΜΗ-2

Από τον Μάιο του 2021 ο Δήμος Θέρμης προμηθεύτηκε οχήματα pick-up Nissan Navara. Δύο από τα οχήματα αυτά παραχωρήθηκαν για χρήση στην ομάδα μας. Τα οχήματα μπορούν να επανδρώσουν μέχρι τέσσερις εθελοντές (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού). Οι οδηγοί είναι εθελοντές της ομάδας που έχουν κατ΄εξαίρεση άδεια οδήγησης υπηρεσιακών οχημάτων. Το όχημα φέρει αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα με δεξαμενή χωρητικότητας 600 λίτρων νερού. Ακόμη είναι εξοπλισμένο με πυροσβετικό εξοπλισμό (αυλούς, σωλήνες), εργαλεία διάνοιξης θυρών και εξοπλισμό διάσωσης.

ΘΕΡΜΗ-3

Τον Φεβρουάριο του 2022 η ομάδα μας ζήτησε και έλαβε άδεια από τον Δήμο Θέρμης, να συντηρήσει το αμάξωμα του πυροσβεστικού οχηματος Stayr _____,έτους κυκλοφορίας ____ . Αμέσως μετά τις εργασίες συντήρησης του αμαξώματος, ο Δήμος προχώρησε και σε μηχανολογικές επισκευές. Έτσι, από τον Μάιο του 2022 η ομάδα μας χρησιμοποιεί το εν λόγω όχημα. Διαθέτει δεξαμενή νερού 5 τόνων και μπορεί να επανδρωθεί με τριμελές πλήρωμα ,συμπεριλαμβανομένου του οδηγού. Είναι εξοπλισμένο με πυροσβεστικά εργαλέια (αυλούς , σωλήνες) και εργαλέια διάνοιξης θυρών.

Το όχημα οδηγούν εθελοντές της ομάδας, κάτοχοι επαγγελματικής άδειας οδήγησης αλλά και κατ΄εξαίρεση άδειας οδήγησης υπηρεσιακού οχήματος.