Εγκαταστάσεις & Παραρτήματα 

Παραρτήματα

ΛΙΒΑΔΙ

Συντονισμός Παραρτήματος:

Ηρακλής Ταυλίκος


Το παράρτημα της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης στο Λιβάδι ιδρύθηκε το 2014 από ενεργούς πολίτες της κοινότητας. 

Προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης της περιοχής καθώς και άμεσες Πρώτες Βοήθειες. Στην κατοχή τους υπάρχει Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής.

Τέλος, κάθε Οκτώβριο συμμετέχει στη "Γιορτή του Κάστανου" που διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών και η Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου καθώς και σε κάθε άλλη πολιτιστική γιορτή ή εκδήλωση κληθεί.

ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ


Ξεκίνησε, τέλη του 2019,  η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την επάνδρωση και δημιουργία παραρτήματος Πολιτικής Προστασίας στον Άγιο Αντώνιο. Έχουν ήδη αρχίσει οι αρχικές εκπαιδεύσεις από την Πολιτική Προστασία Θέρμης, με σκοπό την ετοιμότητα του παραρτήματος.ΝΕΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ

Συντονισμός Παραρτήματος: 

Χρήστος Μαμάρας


Το παράρτημα της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης στη Νέα Ραιδεστό ιδρύθηκε αρχές του 2019 από ευαισθητοποιημένους πολίτες της κοινότητας.

Μπορεί να προσφέρει βοήθεια στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης της περιοχής καθώς και άμεσες Πρώτες Βοήθειες.

Οι εθελοντές εκπαιδεύονται σε άμεσες Πρώτες Βοήθειες και συμμετείχαν στην Πανελλήνια άσκηση ετοιμότητας.

Η ομάδα παρουσιάζει υψηλή ετοιμότητα για συμμετοχή σε εκδηλώσεις και δρώμενα της περιοχής.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Συντονισμός Παραρτήματος: 

Λίτσα Τσιραμπίδου


Το παράρτημα της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης στην Αγία Παρασκευή  ιδρύθηκε  το φθινόπωρο του 2019 από ενεργούς  κατοίκους της κοινότητας.

Οι εθελοντές εκπαιδεύονται σε άμεσες Πρώτες Βοήθειες και συμμετείχαν στην Πανελλήνια άσκηση ετοιμότητας.

Μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθώς βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο.

Εκδηλώσεις και δρώμενα της περιοχής πλέον είναι σε πλήρη κάλυψη για όταν και όποτε χρειαστεί να παρέμβουν.

Εγκαταστάσεις 

ΦΡΑΓΜΑ ΘΕΡΜΗΣ

Από την άνοιξη του 2021 στο Φράγμα Θέρμης και συγκεκριμένα δίπλα στην παιδική χαρά, λειτουργεί φυλάκιο της ομάδας μας. Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί την επιχειρησιακή βάση της ομάδας μας από όπου συντονίζονται οι ενέργειες των κατά τόπους κλιμακίων. Ακόμη η θέση του , του εξασφαλίζει εγγύτητα με το δάσος και για αυτόν τον λόγο κατά την αντιπυρική περίοδο καθημερινά βρίσκονται εκεί εθελοντές, έτοιμοι να συνδράμουν όπου χρειαστεί.