Αποστολή στον Παλαμά Καρδίτσας

2023-09-21

Στις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της θεομηνίας "DANIEL" κλιμάκιο 50 εθελοντών από την Πολιτική Προστασία Θέρμης, τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, την Εθελοντική Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Δρυμού , την ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. Θερμαικού , την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Επανομής και την Δ.Υ.Ο.Π.Π με 14 οχήματα, εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών και επικεφαλής της αποστολής τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης κ. Κώστα Κουγιουμτζίδη.

Οι Εθελοντές του Δήμου Θέρμης πραγματοποίησαν πάνω από 50 απαντλήσεις υδάτων από κατοικίες και άλλα κτίσματα στον Παλαμά και συνέβαλαν τα μέγιστα στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες κατοίκους.

Η ομάδα μας με την άφιξη της στο σημείο ήρθε σε επαφή με τις τοπικές αρχές, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έστησε κέντρο τηλεπικοινωνιών και πρώτων βοηθειών. Η πυροσβεστική υπηρεσία έδινε συμβάντα στην ομάδα μας, η οποία πραγματοποιούσε τη διαχείριση και την περάτωση αυτών αναθέτοντας τα σε μικρότερες υποομάδες εθελοντών. Το αποτέλεσμα του διαμοιρασμού αυτού ήταν η ταχεία και παράλληλη δράση σε περισσότερα από ένα συμβάν τη φορά και την επίτευξη 58 απαντλήσεων υδάτων σε λιγότερο από μιάμιση ημέρα.

Πριν την αναχώρηση της ομάδας μας, παραλάβαμε ευχαριστήρια επιστολή από το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παλαμά, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής δεχτήκαμε το θερμό χειροκρότημα όλων των κατοίκων της περιοχής.

Η αποστολή αυτή κατάφερε να απαντλήσει ύδατα από όλα τα κτίσματα στα οποία μπορούσαν να πραγματοποιηθούν απαντλήσεις στην περιοχή του Παλαμά τη συγκεκριμένη στιγμή που βρισκόταν εκεί και να δώσει ένα χέρι βοηθείας όσο μικρό ή μεγάλο και αν ήταν στους συνανθρώπους μας που τα είχαν χάσει όλα.

Ευχόμαστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν γρήγορα, η σκέψη μας είναι μαζί τους.

🌐 Social Media Ομάδας :

✔ Facebook : https://www.facebook.com/polprothermis/

✔ Instagram : https://www.instagram.com/civilprotectionthermi/