Δράσεις Oμάδας - Από 1 μέχρι 15 Ιανουαρίου

2023-01-17

Άλλη μια χρονιά ξεκίνησε για την ομάδα μας με τις συνήθεις ύποπτες δραστηριότητες της να βρίσκονται στο προσκήνιο. Στο πρώτο μισό του Ιανουαρίου η ομάδα μας κάλυψε υγειονομικά παιχνίδια καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου, όπως επίσης και των Καθαγιασμό των Υδάτων την ημέρα των φώτων στο Φράγμα της Θέρμης. Πραγματοποίησε εκπαιδεύσεις σε πολίτες αλλά και στα μέλη της, παρευρέθηκε σε κοπές βασιλόπιτας για το καλωσόρισα του νέου έτους και επιχείρησε σε συμβάντα πυρκαγιάς.

Πιο αναλυτικά:

Τετάρτη 4/1 στις 18:30, μέλη της ομάδας επιχείρησαν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε επιχείρηση στην περιοχή Φαρμακέικα στο Νέο Ρύσιο. Στο σημείο μετέβη το πεντάτονο πυροσβεστικό όχημα της ομάδας μας, με τέσσερις εθελοντές, οι οποίοι παρείχαν συνδρομή στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από το συμβάν τραυματίστηκε ένας εργαζόμενος στην επιχείρηση.

Τετάρτη 4/1 στις 18:30, πραγματοποίησε εκπαίδευση σε πολίτες στο Δημοτικό Σχολείο Πλαγιαρίου με θέμα "Πρώτες Βοήθειες".

Παρασκευή 6/1 στις 10:00, κάλυψε υγειονομικά την τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων στο Φράγμα Θέρμης.

Σάββατο 7/1 στις 18:00, κάλυψε υγειονομικά το παιχνίδι καλαθοσφαίρισης των κορασίδων του Θερμαϊκού Θέρμης στο ΔΑΚ Θέρμης.

Κυριακή 8/1 στις 15:00, κάλυψε υγειονομικά το παιδικό παιχνίδι καλαθοσφαίρισης του Θερμαϊκού Θέρμης στο ΔΑΚ Θέρμης.

Κυριακή 8/1 στις 15:00, πραγματοποίησε υγειονομική κάλυψη στον ποδοσφαιρικό αγώνα του Α.Π.Ο. Θερμαϊκού Θέρμης στο γήπεδο της Θέρμης.

Δευτέρα 9/1 στις 19:00, συγκέντρωσε τα μέλη της στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας για ενημέρωση σχετική με τον ενιαίο τύπο στολών που πρέπει να διαθέτουν και τις διαδικασίες προμήθειας τους. Επίσης η ενημέρωση κάλυψε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση της ομάδας και την Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας που δημιουργήθηκε. Στη συνέχεια ακολούθησε γιορτή για την υποδοχή του νέου έτους.

Τρίτη 10/1 στις 18:30, πραγματοποίησε εκπαίδευση πολιτών στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου με θέμα "Πρώτες Βοήθειες".

Τετάρτη 11/1 στις 18:30, επισκέφτηκε ξανά το Πλαγιάρι για να πραγματοποιήσει εκπαίδευση σε πολίτες με θέμα "Πρώτες Βοήθειες" στο Δημοτικό Σχολείο Πλαγιαρίου.

Τετάρτη 11/1, μέλη της ομάδας παρευρέθηκαν στην κοπή βασιλόπιτας και Αγιασμού που πραγματοποίησε η αδελφή ομάδα ΕΘ.Ελ.Ο.Δ Δρυμού για το καλωσόρισμα του νέου έτους. Το φλουρί έτυχε από την ομάδα μας ο κύριος Νταλακούδης Νίκος. Στην τελετή παρευρέθηκε και τιμήθηκε με απονομή τιμητικής πλακέτας και ένας από τους ευεργέτες της ομάδας του Δρυμού, ο κύριος Κωσταντίνος Ευθυμίου.

Τετάρτη 11/1 στις 21:30, κάλυψε υγειονομικά το γυναικείο παιχνίδι καλαθοσφαίρισης του Θερμαϊκού Θέρμης στο ΔΑΚ Θέρμης.

Παρασκευή 13/1 στις 19:00, μέλη της ομάδας παρευρέθηκαν στην κοπή βασιλόπιτας του Συμβουλίου Νέων Δήμου Θέρμης, μετά από πρόσκληση τους. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.

Σάββατο 14/1 στις 16:00, κάλυψε υγειονομικά το εφηβικό παιχνίδι καλαθοσφαίρισης του Θερμαϊκού Θέρμης στο ΔΑΚ Θέρμης.

Κυριακή 15/11 στις 14:45, φωτιά ξέσπασε κοντά σε ποιμνιοστάσιο στο Λειβάδι η οποία έκαιγε χαμηλή βλάστηση από πουρνάρια, παλιούρια και βατσινιές μέσα σε ρέμα. Ειδοποιήθηκε έγκαιρα η ομάδα του Λειβαδίου και κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της. Οι ενέργειες της ομάδας αποσόβησε τον κίνδυνο εξάπλωσης της φωτιάς προς το ποιμνιοστάσιο η οποία έκαψε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα πλησίον αυτού και κατάφερε την πλήρη κατάσβεσή της.

Ένα ακόμη μεγάλο μπράβο αξίζει στα παιδιά αυτά για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν σε όποιο συμβάν και αν κληθούν να ενεργήσουν.

Κυριακή 15/11 στις 15:00, κάλυψε υγειονομικά το παιδικό παιχνίδι καλαθοσφαίρισης του Θερμαϊκού Θέρμης στο ΔΑΚ Θέρμης.

Κυριακή 15/11 στις 19:00, πραγματοποίησε διπλό μάθημα στα μέλη της με θέματα "Πολιτική Προστασία και οι δράσεις της" και "Σεισμοί και φυσικές καταστροφές" στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Θέρμης.

🌐 Social Media Ομάδας :

✔ Facebook : polprothermis
✔ Instagram : civilprotectionthermi