Δράσεις Ομάδας - Από 1 μέχρι 6 Νοεμβρίου

2022-11-08

Πολυάσχολη ήταν η πρώτη βδομάδα του Νοέμβρη για την ομάδα μας, η οποία πέρα από τις καθιερωμένες της εκπαιδεύσεις και υγειονομικές καλύψεις κλήθηκε να ανταπεξέλθει και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Πιο αναλυτικά:

Τετάρτη 2/11, εκπαίδευσε τα μέλη της πάνω σε θέματα καταρρίχησης, με το μάθημα που πραγματοποιήθηκε στην Οικονομική υπηρεσία του Δήμου μας "Θεωρία καταρρίχησης και εφαρμογή μποντριέ" από τον κύριο Βούλτσο Σπυρίδων.

Παρασκευή 4/11, συμμετείχε στο "Debriefing" και την αποφώνηση της Άσκησης εθελοντικών οργανώσεων Αιγίς 2022 που πραγματοποιήθηκε στις 7-8-9 Οκτωβρίου στο Φράγμα της Θέρμης και αποτελούσε την συνδιοργανώτρια ομάδα.

Σάββατο και Κυριακή 5-6/11, μέλη της ομάδας βρισκόταν σε επιφυλακή είτε στο φυλάκιο της ομάδας μας στο Φράγμα Θέρμης είτε κατ'οίκων, λόγω έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Η ομάδα μας εκείνες τις μέρες πραγματοποίησε περιπολίες σε ιρλανδικές διαβάσεις και σημεία που ήταν επίφοβα για εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Κυριακή 6/11 στις 9:30, εκπαίδευσε νέα και παλιά μέλη της με το θεωρητικό και πρακτικό μάθημα "Πυροσβεστική τέχνη στα οχήματα" που πραγματοποιήθηκε στο Φράγμα Θέρμης πλησίον του φυλακίου από τον κύριο Δανιηλίδη Μιλτιάδη.

Κυριακή 6/11 στις 14:30, η ομάδα του παραρτήματος Λιβαδίου της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης κλήθηκε για διάσωση κτηνοτρόφου σε ορεινή τοποθεσία. Τα μέλη της ομάδας επιχείρησαν κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες μέσα σε δύσβατο πουρναροδάσος. Τον ασθενή παρέλαβε σώο το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Κυριακή 6/11 στις 15:00, κάλυψε υγειονομικά το παιδικό παιχνίδι καλαθοσφαίρισης του Θερμαϊκού Θέρμης στο ΔΑΚ Θέρμης, ενώ παράλληλα την ίδια ώρα εκπαίδευσε και πιστοποίησε μέλη της μέσω του σεμιναρίου BLS/AED του ERC που πραγματοποιήθηκε στο Δρυμό από την αδελφή ομάδα ΕΘ.Ελ.Ο.Δ. Δρυμού.