Δράσεις Ομάδας - Από 14 Μαΐου μέχρι 20 Ιουνίου

2023-06-23

Η ομάδα μας και συγκεκριμένα το τμήμα Φυσικών Καταστροφών "Κολιμπρί" της ομάδας μας από τις 15 Μαΐου έχει ξεκινήσει καθημερινές υπηρεσίες πυρασφάλειας λόγω έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Παρόλα αυτά οι υπόλοιπες δράσεις της συνεχίζουν κανονικά να είναι στο πρόγραμμά της με τις εκπαιδεύσεις των εθελοντών της αλλά και πολιτών να μη λείπουν από αυτό, όπως και οι υγειονομικές καλύψεις που πραγματοποιεί.

Η ομάδα μας για την καλύτερη προετοιμασία της εν όψη της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποίησε πριν την έναρξής των υπηρεσιών της μία τελευταία εκπαίδευση στη χρήση των πυροσβεστικών της οχημάτων, καθώς και γραπτό διαγώνισμα με ερωτήσεις από τη θεωρητική εξέταση που πραγματοποιεί η Πυροσβεστική Ακαδημία για τους υποψήφιους εθελοντές πυροσβέστες. Σκοπός του διαγωνίσματος ήταν ο εντοπισμός τυχόν κενών στις γνώσεις των εθελοντών της, ώστε αυτά να προβλεφθούν και να αναπληρωθούν πριν την έναρξη των υπηρεσιών τους.

Πέραν αυτής της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν και άλλες δύο εκπαιδεύσεις, μία για το τμήμα Σχοινοδιάσωσης με θέμα "Κόμποι και τεχνική καταρρίχησης" και μία ακόμη για το τμήμα Κολιμπρί, ώστε οι εθελοντές της να εκπαιδευτούν πάνω στην άντληση υδάτων με τη νεοαποκτηθείσα αντλία και γεννήτρια που έλαβαν.

Μέλη του τμήματος Υποστήριξης-Πρώτων Βοηθειών πραγματοποίησαν εκπαίδευση πολιτών στο Μονοπήγαδο πάνω στις πρώτες βοήθειες την Τετάρτη 31 Μαΐου, αλλά και στο προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας στη Βάση Καυσίμων Τριαδίου το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουνίου.

Παράλληλα στην περίοδο αυτή, κάλυψε υγειονομικά ένα παιχνίδι καλαθοσφαίρισης του ανδρικού τμήματος του Θερμαϊκού Θέρμης και την 1η Περιπατητική Διαδρομή 1st Lake Walking που πραγματοποιήθηκε στο Φράγμα Θέρμης την Κυριακή 28 Μαΐου.

Επίσης, η ομάδα μας σε συνεργασία με τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας και του Αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης με μεγάλη δύναμη εθελοντών της, συμμετείχε στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού για εύρεση αγνοούμενης ηλικιωμένης γυναίκας. Η ηλικιωμένη βρέθηκε με τη βοήθεια θερμικής κάμερας να κάθεται σε ένα χωράφι ταλαιπωρημένη αλλά σε καλή κατάσταση αργά το απόγευμα της Δευτέρας 22/05/2023, μιάμιση μέρα μετά την εξαφάνισή της.

Κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της:

1) Διενήργησε περιπολίες για έλεγχο καπνού, μία στην κοιλάδα του Ανθεμούντα νοτιοδυτικά της Νέας Ραιδεστού και μία πίσω από τη Waterland στην 5η οδό.

2) Παρείχε συνδρομή στην πυροσβεστική υπηρεσία σε τρία συμβάντα αστικής πυρκαγιά.

Στο πρώτο συμβάν (19/05/2023) το Θέρμη-3(πεντάτονο) μετέβη στα Φαρμακέικα στην εταιρεία Ντονόπουλος για πυρκαγιά σε πρώτο όροφο γραφείων στις 18:15.

Στο δεύτερο συμβάν (22/05/2023) το οποίο αφορούσε πυρκαγιά σε όχημα στην περιοχή πλησίον του LIDL Πανοράματος, μετέβη το Θέρμη-3 και συνέδραμε την πυροσβεστική πραγματοποιώντας δύο φορές πλήρωση στα 1.5τονα οχήματά της.

Στο τρίτο συμβάν (24/05/2023) το οποίο αφορούσε φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Ραιδεστό, πλησίον του Super Market CRM, μετέβη το Θέρμη-1 και το Θέρμη-3 για συνδρομή στη πυροσβεστική. Το πλήρωμα του Θέρμη-1 διενήργησε ασφάλεια χώρου, ενώ το Θέμρη-3 παρέμεινε προληπτικά στο σημείο.

3) Τις ημέρες Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Ιουνίου λόγω έκτακτου δελτίου εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων , οι εθελοντές της βρισκόταν ολημερίς σε επιφυλακή είτε στα φυλάκια της ομάδας είτε στο δρόμο και διενήργησαν περιπολίες και αποκλεισμό δρόμων με την τοποθέτηση κορδελών σε σημεία επικίνδυνα για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Την ημέρα του Σαββάτου χρειάστηκε να παρέχουν και βοήθεια σε όχημα που παρασύρθηκε στο Φράγμα Θέρμης, αλλά και σε άτομα που εγκλωβίστηκαν σπίτι τους λόγω καταστροφής του οδικού δικτύου στη Σουρωτή.

4) Το Θέρμη-1 μετέβη προληπτικά για παροχή βοήθειας σε εγκλωβισμένο άτομο το οποίο βρισκόταν μέσα σε Ι.Χ. σε πλημμυρισμένο δρόμο την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 18:30 στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις:

Κυριακή 14/05/2023, εκπαίδευση τμήματος Κολιμπρί.

Παρασκευή 19/05/2023, πυρκαγιά σε πρώτο όροφο γραφείων, στις 18:15 στα Φαρμακέικα.   

Παρασκευή 19/05/2023, υγειονομική κάλυψη ανδρικού παιχνιδιού καλαθοσφαίρισης στο ΔΑΚ Θέρμης στις 21:45 .

Δευτέρα 22/05/2023, έρευνα και εύρεση αγνοουμένης ηλικιωμένης γυναίκας στη Νέα Ραιδεστό.

Δευτέρα 22/05/2023, πυρκαγιά σε όχημα στην περιοχή LIDL Πανοράματος.

Κυριακή 28/05/2023, 1η Περιπατητική Διαδρομή 1st Lake Walking στο Φράγμα Θέρμης στις 11:00.

Τετάρτη 31/05/2023, εκπαίδευση πολιτών στο Μονοπήγαδο πάνω στις πρώτες βοήθειες.

Σάββατο 17/06/2023, εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Τρίτη 20/06/2023, το Θέρμη-1 μετέβη προληπτικά για παροχή βοήθειας σε εγκλωβισμένο άτομο το οποίο βρισκόταν μέσα σε Ι.Χ. σε πλημμυρισμένο δρόμο.


🌐 Social Media Ομάδας :

✔ Facebook : polprothermis
✔ Instagram : civilprotectionthermi