Δράσεις Ομάδας - Από 15 Ιουλίου μέχρι 3 Σεπτεμβρίου

2023-09-04

Η ομάδα μας από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, κλήθηκε και πραγματοποίησε μια πληθώρα ενεργειών για την πυρασφάλεια και επιτήρηση των τομέων ευθύνης της. Διενήργησε καθημερινά περιπολίες στους τομείς 1, 3, 6 και ήταν παρόν με μεγάλη δύναμη εθελοντών τις κρίσιμες μέρες των απαγορεύσεων λόγω αυξημένου δείκτη εκδήλωσης πυρκαγιάς. Προχώρησε σε συστάσεις όπου ήταν απαραίτητο για την προφύλαξη των δασών και πραγματοποίησε ελέγχους καπνού. Αντιμετώπισε 17 χορτολιβαδικές πυρκαγιές. Συμμετείχε σε απεγκλωβισμό ατόμου από σπίτι στην οδό Σωκράτους στη Θέρμη μαζί με το πυροσβεστικό του 3ου σταθμού. Προχώρησε σε κοπή δέντρου το οποίο είχε πέσει πάνω σε ένα σταθμευμένο φορτηγό ύστερα από έντονη βροχόπτωση στην περιοχή της Σουρωτής και απομάκρυνε λαμαρίνες πλησίον νεόκτιστου σπιτιού στη Θέρμη σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επίσης, παρέλαβε στολές δωρεάς της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας από την 113 Πτέρυγα Μάχης. Κάλυψε υγειονομικά τη συναυλία του Νίκου Ζωϊδάκη που πραγματοποιήθηκε στο συναυλιακό χώρο του Φράγματος Θέρμης την Τετάρτη 23/8 στα πλαίσια των Θέρμης Δρώμενα, αλλά και το Food Truck Festival από τις 30/8 μέχρι τις 3/9 στο ίδιο σημείο. Επίσης, κάλυψε υγειονομικά τη συναυλία του Τρανού στο γήπεδο των Βασιλικών το Σάββατο 2/9 και την παιδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Θέρμης Δρώμενα στην πλατεία Τριαδίου, την Κυριακή 3/9.

Τέλος, από την Παρασκευή 25/8 μέχρι την Πέμπτη 31/8 συνέλεξε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης κ. Κουγιουμτζίδη.

Την Παρασκευή 1/9 στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Θέρμης πραγματοποιήθηκε το πακετάρισμα των αγαθών που συλλέχθηκαν για την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους της Αλεξανδρούπολης. Το πακετάρισμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης κ. Κουγιουμτζίδη, τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, τους εθελοντές της ΕΘ.Ελ.Ο.Δ Δρυμού και της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Μεσημερίου.

Το Σάββατο 2/9 στις 04:30 ξεκίνησε το κομβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στην Αλεξανδρούπολη. Στην αποστολή μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης κ. Κουγιουμτζίδη συμμετείχαν εθελοντές της ομάδας μας όπως και της ΕΘ.Ελ.Ο.Δ. Δρυμού με το όχημα διασώσεως που διαθέτουν. Τα αγαθά παραδόθηκαν στο Πολυκοινωνικό Δήμου Αλεξανδρούπολης στον πρόεδρο κ. Χρήστο Γκουγκουλάκη. Παράλληλα οι εθελοντές της αδελφικής ομάδας ΕΘ.Ελ.Ο.Δ Δρυμού παρέδωσαν ιατροφαρμακευτικό υλικό στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σουφλίου.

Πιο αναλυτικά κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της:

Έλεγχοι καπνού:

Τετάρτη 19/7 στις 18:38, κατά τη διάρκεια περιπολίας προς το Φράγμα Τριαδίου, το Θέρμη-1 αντιλήφθηκε καπνό και μετέβη για αναγνώριση στην περιοχή. Δεν βρέθηκε εστία πυρκαγιάς.

Κυριακή 13/8 στις 19:30, το Θέρμη-1 πραγματοποίησε έλεγχο καπνού στο Θεσσαλό και στις 20:00 στην 8η οδό Ταγαράδων-Θέρμης. Δεν βρέθηκαν εστίες πυρκαγιάς.

Τρίτη 8/8 στις 18:25, το Θέρμη-1 μετέβη στην 8η οδό Ταγαράδων-Θέρμης για έλεγχο καπνού. Στο σημείο βρισκόταν ήδη η πυροσβεστική υπηρεσία η οποία πραγματοποίησε καμένο-άκαυτο. Η κατάσβεση έγινε από περίοικους προ αφίξεως.

Παροχές βοήθειας:

Κυριακή 13/8 στις 20:30, το Θέρμη-1 μετέβη στην οδό Σωκράτους στη Θέρμη για συνδρομή του 3-31 σε απεγκλωβισμό ατόμου από σπίτι.

Πέμπτη 24/8 στις 18:00, το Θέρμη-1 μαζί με το Θέρμη-2(όχημα Αντιδημάρχου) μετέβησαν στην περιοχή πλησίον του γηπέδου της Σουρωτής για κοπή δέντρου το οποίο είχε πέσει πάνω σε σταθμευμένο φορτηγό ύστερα από έντονη βροχόπτωση και θυελλώδεις ανέμους.

Σάββατο 26/8 στις 19:30, το Θέρμη-1 μετέβη στην οδό Δημοκρίτου στη Θέρμη για συνδρομή του 3-31 σε συμβάν απομάκρυνσης λαμαρινών πλησίον νεόκτιστου σπιτιού.

Πυρόσβεση:

Τετάρτη 19/7 στις 18:00, χορτολιβαδική πυρκαγιά όπισθεν της 350 Πτέρυγας Μάχης στην περιοχή της Θέρμης. Μετέβη το Θέρμη-1 το οποίο έφτασε μαζί με το πυροσβεστικό της ΕΜΑΚ. Στο σημείο το Θέρμη-1 συνέδραμε την ΕΜΑΚ πραγματοποιώντας κατάσβεση από διαφορετικό σημείο με αποτέλεσμα να κυκλώσουν μαζί με την ΕΜΑΚ την πυρκαγιά και να γίνει άμεση κατάσβεση.

Σάββατο 22/7 στις 19:15, το Θέρμη-3 μετέβη στην περιοχή του βιολογικού της Θέρμης ως δότης, για χορτολιβαδική πυρκαγιά και ενίσχυση του ΕΜΑΚ-30. Στις 19:50 πραγματοποιήθηκε πλήρωση του οχήματος και στη συνέχεια επιστροφή στη βάση του.

Σάββατο 6/8 στις 18:00, χορτολιβαδική πυρκαγιά στο βιολογικό της Θέρμης. Μετέβη το Θέρμη-3 ως δότης και πραγματοποίησε πλήρωση στο πυροσβεστικό της ΕΜΑΚ, του 3-31, ενός Ναβάρα της πυροσβεστικής με 600 λίτρα και του Μίκρα-1.

Δευτέρα 7/8 στις 17:35, η ομάδα μας κλήθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία για συνδρομή των δυνάμεων της, σε χορτολιβαδική πυρκαγιά που βρισκόταν σε εξέλιξη στην Αγία Τριάδα πλησίον της Βίλα Κίζα σε κατοικημένη περιοχή. Άμεσα κινητοποιήθηκε το Θέρμη-3 με τρεις εθελοντές και το Θέρμη-2 με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης κ. Κουγιουμτζίδη και έναν εθελοντή ακόμα. Στο σημείο το Θέρμη-3 όντας από τα πρώτα οχήματα που έφτασαν στο συμβάν ανέπτυξε όλο το δίκτυο της χαμηλής πίεσης που διέθετε και το παραχώρησε στους πυροσβέστες που πραγματοποιούσαν κατάσβεση στο μέτωπο της φωτιάς. Παράλληλα το Θέρμη-2 πραγματοποιούσε καμένο-άκαυτο στα σημεία από τα οποία η φωτιά ήδη είχε περάσει και είχε αφήσει μικροεστίες φωτιάς.

Δευτέρα 7/8 στις 19:35, κατά την επιστροφή από το συμβάν στην Αγία Τριάδα, τα πυροσβεστικά της οχήματα κλήθηκαν να μεταβούν στην 13η οδό στους Ταγαράδες για πυρκαγιά πλησίον του ξενοδοχείου HEAVEN. Στο σημείο υπήρχαν ήδη οχήματα της πυροσβεστικής τα οποία επιχειρούσαν, οπότε το Θέρμη-3 κλήθηκε να προσεγγίσει την πυρκαγιά προληπτικά από άλλο σημείο. Στο νέο σημείο δε χρειάστηκαν να πραγματοποιηθούν περεταίρω ενέργειες καθώς η πυρκαγιά ήταν υπό έλεγχο και αναχώρησε μαζί με το Θέρμη-2, κατόπιν συνεννοήσεως, για τη βάση του περί τις 20:30.

Τετάρτη 9/8 στις 17:15, το Θέρμη-1 και το Θέρμη-3 μετέβησαν στην 8η Οδό Ταγαράδων-Θέρμης για χορτολιβαδική πυρκαγιά. Το οχήματα προ αφίξεως στο σημείο. Είχε πραγματοποιηθεί κατάσβεση από περαστικούς με ένα φτυάρι. Το Θέρμη-3 πραγματοποίησε καμένο-άκαυτο στο σημείο. Αποχώρηση των οχημάτων από το σημείο περί τις 18:00.

Τετάρτη 9/8 στις 18:40, το Θέρμη-3 μετέβη στην 8η Οδό Ταγαράδων-Θέρμης πλησίον του γηπέδου Ταγαράδων για χορτολιβαδική πυρκαγιά. Το Θέρμη-3 πραγματοποίησε πλήρωση στα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο σημείο. Το συμβάν έληξε στις 19:30.

Παρασκευή 11/8 στις 17:39, το Θέρμη-3 μετέβη στην 8η Οδό Ταγαράδων-Θέρμης για χορτολιβαδική πυρκαγιά. Πραγματοποιήθηκε κατάσβεση προ αφίξεως στο σημείο.

Δευτέρα 14/8 στις 17:05, το Θέρμη-1 μετέβη στην 8η Οδό Ταγαράδων-Θέρμης για χορτολιβαδική πυρκαγιά. Πραγματοποιήθηκε κατάσβεση προ αφίξεως στο σημείο από την ΕΜΑΚ.

Τρίτη 15/8 στις 18:25, το Θέρμη-1 μετέβη στην 8η Οδό Ταγαράδων-Θέρμης για χορτολιβαδική πυρκαγιά και ακολούθησε και το Θέρμη-3 ομοίως. Στο σημείο επιχειρούσαν 2 πυροσβεστικά της πυροσβεστικής υπηρεσίας, το Θέρμη-1 μαζί με το Μίκρα-1. Το Θέρμη-3 πραγματοποίησε καμένο-άκαυτο.

Πέμπτη 17/8 στις 19:05, το Θέρμη-1 μετέβη στην 8η Οδό Ταγαράδων-Θέρμης για χορτολιβαδική πυρκαγιά. Το Θέρμη-1 πραγματοποίησε κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία ήταν μικρής έκτασης και πιθανώς προκλήθηκε από κολόνα της ΔΕΔΔΗΕ.

Σάββατο 19/8 στις 18:05, το Θέρμη-1 μετέβη στην 8η οδό Ταγαράδων-Θέρμης για χορτολιβαδική πυρκαγιά και πραγματοποίησε κατάσβεση μαζί με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Σάββατο 19/8 στις 18:15, το Θέρμη-3 και το Θέρμη-2 μετέβησαν στους Ταγαράδες για χορτολιβαδική πυρκαγιά σε αλσύλλιο όπισθεν του δημοτικού σχολείου Ταγαράδων. Στο σημείο το Θέρμη-3 ανέπτυξε το δίκτυο χαμηλής εγκατάστασης που διέθετε και το παραχώρησε στους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ για να ενισχύσει το έργο τους στην κατάσβεση. Παράλληλα το πλήρωμα του πραγματοποιούσε κατάσβεση με τη χρήση της υψηλής εγκατάστασης του οχήματος.

Σάββατο 19/8 στις 18:45, το Θέρμη-1 και Θέρμη-2 μετέβησαν στην περιοχή των Βασιλικών, όπισθεν της Green Solar, για χορτολιβαδική πυρκαγιά και πραγματοποίησαν κατάσβεση μαζί με την πυροσβεστική υπηρεσία και το Μίκρα-1. Το Θέρμη-1 κατάφερε να ανακόψει την πορεία της πυρκαγιάς πριν περάσει το δρόμο και αρχίσει να απειλεί κατοικίες.

Τρίτη 29/8 στις 13:00, χορτολιβαδική πυρκαγιά στην Καρδία στο ύψος του Σχολαρίου. Μετά από επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το Θέρμη-3 μετέβη στο σημείο και συνέδραμε την ΕΜΑΚ χρησιμοποιώντας και δύο δίκτυα που διέθετε (χαμηλής και υψηλής πίεσης).

Τρίτη 29/8 στις 18:00, το Θέρμη-1 και το Θέρμη-3 μετέβησαν στην 12η Οδό για πυρκαγιά σε χωράφι με υπολείμματα καλλιεργειών. Στο σημείο τα οχήματα προχώρησαν σε κατάσβεση μαζί με την ΕΜΑΚ και τον Κρόνο της ΕΜΑΚ και διενήργησαν καμένο-άκαυτο.

Τετάρτη 30/8 στις 18:22, το Θέρμη-1 και το Θέρμη-3 μετέβησαν στην 12η Οδό για χορτολιβαδική πυρκαγιά πλησίον του Ιππικού Ομίλου. Στο σημείο τα οχήματα προχώρησαν σε κατάσβεση μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και διενήργησαν καμένο-άκαυτο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις υγειονομικές καλύψεις και την ανθρωπιστική βοήθεια:

Τετάρτη 23/8 στις 20:00, υγειονομική κάλυψη συναυλίας του Νίκου Ζωϊδάκη στο Φράγμα Θέρμης στα πλαίσα των Θέρμης Δρώμενα.

Παρασκευή 1/9, υγειονομική κάλυψη του Food Truck Festival.

Κυριακή 3/9 στις 20:00, υγειονομική κάλυψη παιδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Θέρμης Δρώμενα στην πλατεία Τριαδίου.

Παρασκευή 1/9, πακετάρισμα ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πυρόπληκτους της Αλεξανδρούπολης.

Σάββατο 2/9, παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αλεξανδρούπολη για τους πυρόπληκτους.

🌐 Social Media Ομάδας :

✔ Facebook : https://www.facebook.com/polprothermis/

✔ Instagram : https://www.instagram.com/civilprotectionthermi/