Δράσεις Ομάδας - Από 21 Ιουνίου μέχρι 14 Ιουλίου

2023-07-19

Η ομάδα μας από τις 21 Ιουνίου μέχρι και τις 14 Ιουλίου, μαζί με τις καθημερινές περιπολίες που διενήργησε στον τομέα ευθύνη της για την πρόληψη πυρκαγιών, κλήθηκε να αντιμετωπίσει και συμβάντα διαφορετικού τύπου. Έτσι, κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της αντιμετώπισε δύο πυρκαγιές υπαίθρου, μία πυρκαγιά σε μετασχηματιστή της ΔΕΔΔΗΕ και μία πυρκαγιά σε βαρέλι εντός ρέματος. Επίσης, πραγματοποίησε ρίψη πριονιδιού λόγω λαδιών σε δρόμο, μία αδιαβροχή δρόμου μετά από τσιμεντόστρωση, χωματουργική εργασία για την αποφυγή ατυχήματος και έναν έλεγχο καπνού σε επιχείρηση στη Νέα Ραιδεστό.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και άλλες δράσεις εκτός των υπηρεσιών πυρασφάλειας που αφορούσαν την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωση του Συλλόγου Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης στο γήπεδο των Ταγαράδων στις 30/6/2023 και του Συλλόγου Σερραίων Κατοίκων Δήμου Θέρμης στο άλσος του Αγίου Τρύφωνα στη Θέρμη στις 1/7/2023. Όπως επίσης και τρείς εκπαιδεύσεις πάνω στις πρώτες βοήθειες στο προσωπικό του Leroy Merlin Θεσσαλονίκης από την Τετάρτη 12/7 μέχρι την Παρασκευή 14/7.

Πιο αναλυτικά κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της:

Τετάρτη 21/6 στις 17:15, το Θέρμη-1 μετέβη για πυρκαγιά σε μετασχηματιστή της ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού, ανάμεσα στα λουτρά Θέρμης και Νέα Ραιδεστό. Το Θέρμη-1 βρήκε και ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για το σημείο της πυρκαγιάς και πραγματοποίησε κατάσβεση στο σημείο.

Τετάρτη 21/6 στις 18:15, το Θέρμη-1 μετέβη με 40κιλά πριονίδι στην οδό Καραολή στη Θέρμη για ρίψη πριονιδιού, λόγω λαδιών στο δρόμο που προήλθαν από φορτηγό.

Τετάρτη 21/6 στις 19:00, το Θέρμη-1 μετέβη σε γεφυράκι στο Φράγμα Θέρμης, όπισθεν του Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμης και πραγματοποίησε αδιαβροχή δρόμου έπειτα από τσιμεντόστρωση.

Τρίτη 27/6 στις 17:50, εξελίχθηκε χορτολιβαδική πυρκαγιά στη περιοχή της Νέας Ραιδεστού, όπισθεν του βενζινάδικου ΕΤΕΚΑ και πλησίον του Σούπερ Μάρκετ Νομέας. Μετέβη το Θέρμη-1 και το Θέρμη-3 για συνδρομή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο σημείο τα πληρώματα πραγματοποίησαν τη διαδικασία του καμένου-άκαυτου.

Πέμπτη 29/6 στις 18:50, το Θέρμη-1 μετέβη στην οδό Θέρμης-Πανοράματος στο ύψος της επιχείρησης House of Nuts και πλησίον κατοικημένης περιοχής για φωτιά σε βαρέλι με ξύλα και πλαστικά το οποίο βρισκόταν εντός ρέματος της περιοχής. Για το συμβάν οι εθελοντές μας ειδοποιήθηκαν από περίοικο της περιοχής, ο οποίος είχε εντοπίσει τη φωτιά στο βαρέλι. Οι εθελοντές μας πραγματοποίησαν πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

Κυριακή 2/7 στις 17:30, το Θέρμη-1 μετέβη έξω από τη Νέα Ραιδεστό στην περιοχή πλησίον της Καρασαββίδης Ε.Π.Ε για χορτολιβαδική πυρκαγιά. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε προ αφίξεως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σάββατο 8/7 στις 20:30, το Θέρμη-1 με τρεις εθελοντές και μετά από συνεννόηση με το Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασία κ. Κουγιουμτζίδη, μετέβη στην οδό Θέρμης-Πανοράματος για χωματουργική εργασία σε δρόμο ο οποίος χρειαζόταν άμεσα μπάζωμα καθώς υπήρχε υποψία για δημιουργία ατυχήματος ή ζημιάς σε ιδιωτικά οχήματα πολιτών.

Κυριακή 9/7 στις 18:30, το Θέρμη-1 και το Θέρμη-3 μετέβησαν στην περιοχή όπισθεν του 3ου Γυμνασίου Θέρμης για χορτολιβαδική πυρκαγιά εν υπαίθρω σε περιοχή με ελιές. Στο σημείο βρισκόταν και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης κ. Κουγιουμτζίδης με το Θέρμη-2. Το Θέρμη-3 έφτασε πρώτο μαζί με την ΕΜΑΚ και στη συνέχεια έφτασε το Θέρμη-1 μαζί με το πυροσβεστικό του 3ου πυροσβεστικού σταθμού. Το Θέρμη-1 μαζί με το πυροσβεστικό του 3ου σταθμού, μετέβη σε άλλο σημείο και πραγματοποίησε κατάσβεση μικροεστιών φωτιάς και στη συνέχεια έκανε καμένο-άκαυτο. Παράλληλα το Θέρμη-3 το οποίο βρισκόταν μαζί με την ΕΜΑΚ, αρχικά πραγματοποίησε κατάσβεση με τη χρήση της υψηλής εγκατάστασής στο σημείο του. Ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε και εγκατάσταση χαμηλής πίεσης την οποία παραχώρησε στους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ ώστε να ενισχύσει το έργο τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τρίτη 11/7 στις 21:20, το Θέρμη-1 πραγματοποίησε έλεγχο καπνού στο εργοστάσιο της FARCOM στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού εν ώρα περιπολίας καθώς υπήρχαν υποψίες για καπνό. Μετά τον έλεγχο παρατηρήθηκε ότι το συμβάν αφορούσε σκόνη από εργασίες στο σημείο.

**Ακολουθούν εικόνες από την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωση του Συλλόγου Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης στο γήπεδο των Ταγαράδων στις 30/6/2023:


🌐 Social Media Ομάδας :

✔ Facebook : https://www.facebook.com/polprothermis/
✔ Instagram : https://www.instagram.com/civilprotectionthermi/