Έναρξη αντιπυρικής περιόδου 2022

2022-05-01

Ξεκινά σήμερα η αντιπυρική περίοδος του 2022 και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.Ας είμαστε όλοι λίγο πιο προσεκτικοί με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των περιουσιών.

Διαβάστε οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές: https://www.ppthermis.eu/dasikes-pyrkagies/

Το ξεκίνημα της φετινής αντιπυρικής περιόδου βρίσκει την ομάδα μας ενισχυμένη, καθώς από τον Φεβρουάριο μέχρι και χθές προχώρησε στην συντήρηση του αμαξώματος του πυροσβεστικού οχήματος του Δήμου Θέρμης χωρητικότητας νερού πέντε τόνων. Η διοίκηση της ομάδας μας ευχαριστεί θερμά τα μέλη που συνέβαλαν ενεργά στην συντήρηση του οχήματος παρέχοντας τον χρόνο τους, τον κόπο τους, τις τεχνικές τους γνώσεις και τα προσωπικά τους εργαλεία. 

Ακόμη, ευχαριστούμε τον Δήμο για την παραχώρηση του οχήματος αλλά και τους: Μητρόπουλος- Autocolor για την παροχή χρωμάτων και παρελκόμενων υλικών Την Φανή Μπλιουμη για την οικονομική στήριξη https://tinyurl.com/yckvv7m7 και τον ΑΠΟ Θερμαϊκό Θέρμης για την οικονομική βοήθεια.


Η ομάδα μας συγκρότησε τμήμα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών το οποίο μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνο και για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Το τμήμα έχει το προσωνύμιο "Κολιμπρί" και τα μέλη του φέρουν ειδικό διακριτικό στη στολή τους.Το προσωνύμιο είναι εμπνευσμένο από έναν μύθο το νόημα του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον εθελοντισμό.

Σύμφωνα με τον μύθο ,κατά την διάρκεια μιας πυρκαγιάς σε δάσος, όλα τα ζώα έτρεχαν να ξεφύγουν από τον κίνδυνο της φωτιάς εκτός από ένα μικρό κολιμπρί, το πιο μικρό πουλί του δάσους. Αυτό πήρε μία σταγόνα νερό με το ράμφος του και με κίνδυνο της ζωής του, την έριξε στην φωτιά!

«Είσαι τρελό, δεν μπορείς να σταματήσεις την πυρκαγιά με μια σταγόνα νερό», του λέει κάποιο ζώο απ᾿  αυτά που έτρεχαν πανικόβλητα να σωθούν.

«Το ξέρω», απαντά το κολιμπρί, «όμως κάνω αυτό που μου αναλογεί»...

Ευχόμαστε μια ήσυχη αντιπυρική περίοδο, χωρίς απώλειες και με όσο το δυνατόν λιγότερες καμένες εκτάσεις.