Έρευνα αγνοουμένων στο Λειβάδι – Παροχή βοήθειας στα Βασιλικά

2023-03-05

Την Παρασκευή 3/3 στις 20:42, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης κ. Κουγιουμτσίδης Κωνσταντίνος, επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του Παραρτήματος Λειβαδίου της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης κ. Ταυλίκο Ηρακλή, ώστε σε συνεννόηση με το Α.Τ. Θέρμης να ενεργήσει στην περιοχή του Λειβαδίου καθώς υπήρχαν αγνοούμενοι.

Μέτα την επικοινωνίας με το Α.Τ. Θέρμης και αφού του παρείχαν στοιχεία για τους αγνοούμενους και το στίγμα τους, καθώς οι αγνοούμενοι είχαν καλέσει το 112 πράγμα που επέτρεψε τον εντοπισμό τους δορυφορικά, ανάμενε το Περιπολικό της Αστυνομίας για να κατευθυνθούν μαζί προς το σημείο.

Οι αγνοούμενοι βρέθηκαν σε δύσκολη μη προσβάσιμη τοποθεσία, όπου το Περιπολικό δεν μπορούσε να πλησιάσει, οπότε πραγματοποιήθηκε πεζή προσέγγιση. Στο σημείο διαπιστώθηκε ότι οι αγνοούμενοι ήταν σώοι και αβλαβείς και μεταφέρθηκαν από τον κ. Ταυλίκο με το ΙΧ τους, με ασφάλεια στο Λειβάδι.

Την Παρασκευή 3/3 στις 21:28, το τμήμα Κολιμπρί της ομάδας μας μετέβη στο δρόμο των Βασιλικών προς Σουρωτή για παροχή βοήθειας σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε μεταξύ δύο ΙΧ. Το τμήμα στελεχώθηκε από τρία μέλη της ομάδας μας και ένα της αδελφής ομάδας ΕΘ.Ελ.Ο.Δ. Δρυμού. Στο σημείο υπήρχε εγκλωβισμένο άτομο που είχε τις αισθήσεις του και άλλοι τρεις ελαφρά τραυματίες.

Δύο μέλη του τμήματος παρείχαν συνδρομή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και βοήθησαν την Ε.Μ.Α.Κ. στον απεγκλωβισμό του ατόμου, ενώ παράλληλα τα υπόλοιπα μέλη πραγματοποίησαν ασφάλεια χώρου βοηθώντας στο έργο της Τροχαίας.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι μεταφέρθηκαν από το Ε.Κ.Α.Β. σώοι στον νοσοκομείο. 

 🌐 Social Media Ομάδας :

✔ Facebook : polprothermis
✔ Instagram : civilprotectionthermi