Έρευνα και Απεγκλωβισμός Αγνοουμένων στα Τέμπη

2023-03-03

Η ομάδα μας την Τετάρτη 1 Μαρτίου κινητοποιήθηκε και σχημάτισε μαζί με την αδελφή ομάδα ΕΘ.Ελ.Ο.Δ. Δρυμού (Εθελοντική Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Δρυμού) και τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Φιλύρου μεικτό κλιμάκιο έρευνας και διάσωσης. Το κλιμάκιο αποτελούνταν από 22 εθελοντές στο σύνολό του και η ομάδα μας το στελέχωσε παρέχοντας 11 μέλη της. Στόχος του κλιμακίου ήταν η έρευνα και διάσωση πιθανών αγνοουμένων από τα συντρίμμια των τραίνων του τραγικού δυστυχήματος που έλαβε χώρα στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Το κλιμάκιο έφτασε το βράδυ της 1ης Μαρτίου στο σημείο του δυστυχήματος πλήρως εξοπλισμένο και μετά από άδεια των αρχών διενήργησε έρευνα στις αμαξοστοιχίες. Ο συντονιστής της επιχείρησης μας κάλεσε να συμμετέχουμε στις έρευνες που θα συνεχίζονταν με το πρώτο φως της ημέρας οπότε και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι γερανοί για την απομάκρυνση των συντριμμιών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε ξανά στις 6 το πρωί με το κλιμάκιο να ερευνά τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας για τον εντοπισμό θυμάτων. Το απόγευμα και αφού οι έρευνες στο πρώτο βαγόνι ολοκληρώθηκαν οι εθελοντές του μεικτό κλιμακίου αναχώρησαν για τις βάσεις τους.

Θα θέλαμε να δώσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο ασύλληπτο αυτό δυστύχημα και να ευχηθούμε οι έρευνες που απομένουν να μη φέρουν στο φως περισσότερα θύματα. Ελπίζουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις αδικοχαμένες ψυχές των συνανθρώπων μας και το κράτος μας να γίνει επιτέλους κράτος πρόνοιας, ώστε να μην υποφέρουν ξανά και άδικα συμπολίτες μας, από τις αδυναμίες του.

 🌐 Social Media Ομάδας :

✔ Facebook : polprothermis
✔ Instagram : civilprotectionthermi