Ο Δήμος Θέρμης τίμησε τις Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, Μίκρας και Βασιλικών

2023-10-02

Σε μία πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Παραμάνα της Θέρμης την Τρίτη 26/9/2023, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστας Κουγιουμτζίδης, βράβευσαν τους εθελοντές των Ομάδων Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, Μίκρας και Βασιλικών, με αφορμή και τις δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις που απέσπασε πρόσφατα ο Δήμος στο πλαίσιο του διαγωνισμού βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΤΑ AWARDS 2019-2023. Συγκεκριμένα το πρώτο βραβείο αφορά στο «Σύστημα της ετοιμότητας στην πρόληψη και διαχείριση του ρίσκου από πυρκαγιές υπαίθρου» και το δεύτερο αφορά στην «Ενίσχυση του εθελοντισμού πολιτικής προστασίας».

Ο Δήμαρχος Θέρμης στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι πανελλήνιες διακρίσεις που απέσπασε ο Δήμος αποτελούν αναγνώριση της πολύ σοβαρής δουλειάς που έχει γίνει στο δήμο Θέρμης στους τομείς της Πολιτικής Προστασίας και του Εθελοντισμού. Μέσα από το Δίκτυο για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση των εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε θέματα φυσικών καταστροφών (ΔΥΟΠΠ), έχουμε συγκροτήσει ένα αξιόλογο και αξιόμαχο Σώμα, το οποίο εξοπλίσαμε με πέντε ειδικά πυροσβεστικά οχήματα και όλο τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό. Το Σώμα αυτό έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους που συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια και ιδιαίτερα τους εθελοντές μας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχό μου κ. Κουγιουμτζίδη».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Κουγιουμτζίδης από την πλευρά του ευχαρίστησε το Δήμαρχο Θέρμης για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη και όλα τα στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας καθώς και τους εθελοντές για το σπουδαίο έργο το οποίο επιτελούν, συχνά και εκτός των ορίων του Δήμου Θέρμης.

Ο κ. Κουγιουμτζίδης στο Δήμαρχο Θέρμης κ. Παπαδόπουλο, στην Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βούλα Πατουλίδου και στον Διοικητή της 2ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχο κ. Κατιρτζίδη, πρόσφερε συμβολικά δώρα για τη στήριξη και τη συνεργασία τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Π.Σ Κωνσταντίνος Δαούτης, ο Υποδιοικητής του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης Πύραρχος, Απόστολος Κουρούσιας, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι κοινοτήτων του Δήμου Θέρμης.

Επίσης, με το παρών τους τίμησαν την εκδήλωση και η XVR Hellas Team η οποία είχε εκπαιδεύσει τους εθελοντές μας πάνω στην πυρόσβεση και την αντιμετώπιση σεισμών, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας εκπαίδευσης της και οι εθελοντές της αδελφικής ομάδας ΕΘ.Ελ.Ο.Δ. Δρυμού.

Η εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος Πέτρα Καρυώτη, έκλεισε με τη μουσική παρέα του Δημήτρη Τριχάκη και τους Αυτοσχέδιους.

🌐 Social Media Ομάδας :

✔ Facebook : https://www.facebook.com/polprothermis/

✔ Instagram : https://www.instagram.com/civilprotectionthermi/