Παροχή βοήθειας από την ομάδα του Λιβαδίου

2022-11-28

Συγχαρητήρια αξίζουν για ακόμη μία φορά στα μέλη της ομάδας του Λιβαδίου, τα οποία μέσα σε μία εβδομάδα κλήθηκαν να συνδράμουν σε επείγουσες καταστάσεις ζωής και θανάτου.

Πιο αναλυτικά:

Κυριακή 20/11 στις 18:30, η ομάδα Π.Π. Λιβαδίου ειδοποιήθηκε να συνδράμει σε διάσωση υπερήλικα ο οποίος είχε βρεθεί στην αυλή του σπιτιού του χωρίς τις αισθήσεις του. Η ομάδα επενέβη άμεσα και μετά από διαγνωστικό έλεγχο που διενήργησε, διαπιστώθηκε ότι ο ηλικιωμένος είχε 50% οξυγόνο και 111 καρδιακούς παλμούς. Του χορηγήθηκε άμεσα οξυγόνο από την ομάδα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Μετά από μισή ώρα ο ηλικιωμένος ανέκτησε τις αισθήσεις του και επανεξετάστηκε. Διαπιστώθηκε ότι πλέον είχε 90% οξυγόνο και 87 καρδιακούς παλμούς.

Το ασθενοφόρο τον παρέλαβε σε καλή κατάσταση με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο ηλικιωμένος μετά από μία εβδομάδα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ αξίζει και στον κύριο Antoni Radaci, ο οποίος εντόπισε έγκαιρα τον ηλικιωμένο και έτσι σώθηκε η ζωή του.

Κυριακή 27/11 στις 13:00, στη γιορτή του μανιταριού στο Λιβάδι μία κυρία περίπου 50 ετών έχασε τις αισθήσεις της. Άμεσα ειδοποιήθηκε ο υπεύθυνος του παραρτήματος Λιβαδίου της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης κύριος Ταυλίκος Ηρακλής, για παροχή βοήθειας. Η κυρία ήταν χλωμή με 90% οξυγόνο, 82 καρδιακούς παλμούς και υποτασική. Της δόθηκε άμεσα αλμυρή τροφή, ξάπλωσε στον καναπέ του καφενείου για μισή ώρα και επανελέγχθηκε. Η πίεση της πλέον είχε ανέβει στο 10,5 με 7,5 και συνέχισε για τον προορισμό της.


🌐 Social Media Ομάδας :

✔ Facebook : polprothermis

✔ Instagram : civilprotectionthermi