Πλημμυρικά Φαινόμενα - Περιπολίες και Παροχή Βοήθειας

2023-06-19

Η ομάδα μας, λόγω έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού για τις ημέρες του Σαββάτου 17/6 και Κυριακής 18/6 βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα. Οι εθελοντές τους τμήματος Φυσικών Καταστροφών «Κολιμπρί» ήταν άμεσα διαθέσιμοι ώστε να επανδρώσουν τα οχήματα της ομάδας αλλά και τα ιδιωτικά τους οχήματα, σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών και κλήσης για συνδρομής τους σε κάποιο συμβάν.

Έτσι, αμέσως μετά την ισχυρή βροχόπτωση τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Ιουνίου οι εθελοντές μας ανέλαβαν δράση. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι εθελοντές που ήταν σε επιφυλακή και συγκροτήθηκαν 3 συνεργεία επέμβασης, όπως και ένα κέντρο επιχειρήσεων – επικοινωνιών για τη σωστή και ομαλή οργάνωση της δράσης τους.

Οι εθελοντές από τις 7 το πρωί μέχρι και τα μεσάνυχτα της 17ης Ιουνίου περιπολούσαν συνεχώς σε σημεία επικίνδυνα για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και απέκλεισαν σημεία του οδικού δικτύου που είχαν πλημμυρίσει.

Παράλληλα, κλήθηκαν και συνέδραμαν παρέχοντας βοήθεια σε ένα όχημα το οποίο είχε παρασυρθεί στην περιοχή του Φράγματος Θέρμης, καθώς και σε πολίτες που εγκλωβίστηκαν στο σπίτι τους λόγω καταστροφής του οδικού δικτύου στη Σουρωτή.

Οι περιπολίες σε επικίνδυνα σημεία για εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων συνεχίστηκαν και την Κυριακή 18/6, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιο συμβάν έκτακτης ανάγκης προς αντιμετώπιση.

🌐 Social Media Ομάδας :

✔ Facebook : polprothermis
✔ Instagram : civilprotectionthermi