Πλούσια η δράση της ομάδας κατά την εβδομάδα 24-30 Ιανουαρίου

2022-01-30

Η εβδομάδα ξεκίνησε με εκπαιδεύσεις σε σχολεία της περιοχής του Δήμου. Συγκεκριμένα την Τρίτη 25 Ιανουαρίου μέλη της ομάδας μας παρείχαν σεμινάριο εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση επικίνδυνων φυσικών φαινομένων στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Νέου Ρυσίου. Η επόμενη ημέρα συνεχίστηκε με επίσκεψη σε σχολείο και συγκεκριμένα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης. Εκεί τα μέλη της ομάδας συντόνισαν άσκηση ασφαλούς εκκένωσης του κτηρίου μετά την εκδήλωση σεισμικής δόνησης.

Μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 28 Ιανουαρίου  ξέσπασε δασική πυρκαγιά σε δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς Λακκιά και Περιστερά. Άμεσα ένα πυροσβεστικό όχημα της ομάδας μας και τρεις εθελοντές μας κινήθηκαν στο σημείο. Η πρόσβαση στο σημείο ήταν ιδιαίτερα δύσκολη τόσο για το όχημα της ομάδας όσο και για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αργότερα οι δυνάμεις μας ενισχύθηκαν με ακόμη ένα πυροσβεστικό όχημα και τρία άτομα τα οποία όμως δεν χρειάστηκε να επέμβουν. Στη συνέχεια πυρκαγιά μικρής έκτασης ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο στην 8η οδό (Δημ. Οδός Θέρμης-Ταγαράδων). Μέλη της ομάδας συνέδραμαν το πλήρωμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσε για την κατάσβεση της.

Τέλος την Κυριακή 30 Ιανουαρίου η ομάδα μας κάλυψε υγειονομικά με τέσσερα άτομα τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Θερμαϊκού Θέρμης ενάντια στη Δόξα Δράμας.