Πυρκαγιά εν υπαίθρω στη Θέρμη

2023-07-11

Την Κυριακή 9/7 περί τις 18:30, η ομάδα μας με το Θέρμη-1 και Θέρμη-3(πεντάτονο πυροσβεστικό όχημα) μετέβη στην περιοχή όπισθεν του 3ου Γυμνασίου Θέρμης για πυρκαγιά εν υπαίθρω σε περιοχή με ελιές.

Το Θέρμη-3 έφτασε πρώτο στο σημείο μαζί με το πυροσβεστικό της ΕΜΑΚ και ακολούθησε το Θέρμη-1 μαζί με το πυροσβεστικό του 3ου πυροσβεστικού σταθμού. Στο σημείο βρισκόταν και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης κ. Κουγιουμτζίδης με το Θέρμη-2, ο οποίος βοήθησε στο συντονισμό των ενεργειών και εξασφάλισε μία επιπλέον είσοδο για την προσέγγιση της πυρκαγιάς.

Το Θέρμη-1 μαζί με το πυροσβεστικό του 3ου σταθμού προσέγγισαν την πυρκαγιά από τη νέα αυτή είσοδο, ενώ το Θέρμη-3 ανέπτυξε εγκατάσταση χαμηλής πίεσης σε άλλο σημείο ώστε να βοηθήσει τις ενέργειες της ΕΜΑΚ.

Το Θέρμη-1 πραγματοποίησε κατάσβεση μικροεστιών φωτιάς στο σημείο του, που ήταν και η βάση της πυρκαγιάς και στη συνέχεια έκανε καμένο-άκαυτο. Παράλληλα το Θέρμη-3 βοήθησε στο έργο της κατάσβεσης παραχωρώντας την εγκατάσταση χαμηλής πίεσης που είχε αναπτύξει στους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, ώστε να μπορέσουν να κατασβήσουν την πυρκαγιά πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις, πιο γρήγορα και αποτελεσματικά έχοντας παροχή νερού από δύο πλέον οχήματα.


🌐 Social Media Ομάδας :

✔ Facebook : https://www.facebook.com/polprothermis/
✔ Instagram : https://www.instagram.com/civilprotectionthermi/