Συνδρομή σε πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα και στους Ταγαράδες

2023-08-08

Η ομάδα μας, χθες 7/8/2023, κλήθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία στις 17:35 για συνδρομή των δυνάμεων της, σε χορτολιβαδική πυρκαγιά που βρισκόταν σε εξέλιξη στην Αγία Τριάδα πλησίον της Βίλα Κίζα και κατοικημένης περιοχής.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το Θέρμη-3 (πεντάτονο πυροσβεστικό όχημα) με τρεις εθελοντές και το Θέρμη-2 με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης κ. Κουγιουμτζίδη και έναν εθελοντή ακόμα.

Στο σημείο το Θέρμη-3 όντας από τα πρώτα οχήματα που έφτασαν στο συμβάν ανέπτυξε όλο το δίκτυο της χαμηλής πίεσης που διέθετε και το παραχώρησε στους πυροσβέστες που πραγματοποιούσαν κατάσβεση στο μέτωπο της φωτιάς. Παράλληλα το Θέρμη-2 πραγματοποιούσε καμένο-άκαυτο στα σημεία από τα ο οποία η φωτιά ήδη είχε περάσει και είχε αφήσει μικροεστίες φωτιάς. Η ομάδα μας αποχώρησε από το συμβάν περί της 19:35, μετά από συνεννόηση με το διοικητή πεδίου και αφού η πυρκαγιά είχε ελεγχθεί.

Κατά την επιστροφή της από το συμβάν, τα πυροσβεστικά της οχήματα κλήθηκαν να μεταβούν στην 13η οδό στους Ταγαράδες για πυρκαγιά πλησίον του ξενοδοχείου HEAVEN. Στο σημείο υπήρχαν ήδη οχήματα της πυροσβεστικής τα οποία επιχειρούσαν, οπότε το Θέρμη-3 κλήθηκε να προσεγγίσει την πυρκαγιά προληπτικά από άλλο σημείο. Στο νέο σημείο δε χρειάστηκαν να πραγματοποιηθούν περεταίρω ενέργειες καθώς η πυρκαγιά ήταν υπό έλεγχο και αναχώρησε μαζί με το Θέρμη-2, κατόπιν συνεννοήσεως, για τη βάση του.

🌐 Social Media Ομάδας :

✔ Facebook : https://www.facebook.com/polprothermis/
✔ Instagram : https://www.instagram.com/civilprotectionthermi/