Ταυτόχρονη κατάσβεση πυρκαγιών σε Ταγαράδες και Βασιλικά

2023-08-22

Το Σάββατο 19 Αυγούστου οι εθελοντές μας κλήθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσουν πυρκαγιές σε τρία μέτωπα που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε διαφορετικές περιοχές. Τα οχήματα της ομάδας Θέρμη-1, Θέρμη-2(όχημα Αντιδημάρχου Π.Π. Δήμου Θέρμης) και Θέρμη-3 (πεντάτονο όχημα) ήταν παρόντα σε όλα τα μέτωπα που βρισκόταν εν εξελίξει στο Δήμο μας στην περιοχή των Ταγαράδων και των Βασιλικών, με επτά εθελοντές να τα πλαισιώνουν.

Πιο αναλυτικά:

Στις 18:05, το Θέρμη-1 μετέβη στην 8η οδό Ταγαράδων-Θέρμης για χορτολιβαδική πυρκαγιά και πραγματοποίησε κατάσβεση μαζί με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Στις 18:15, το Θέρμη-3 και το Θέρμη-2 μετέβησαν στους Ταγαράδες για χορτολιβαδική πυρκαγιά σε αλσύλλιο όπισθεν του δημοτικού σχολείου Ταγαράδων. Στο σημείο το Θέρμη-3 ανέπτυξε το δίκτυο χαμηλής εγκατάστασης που διέθετε και το παραχώρησε στους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ για να ενισχύσει το έργο τους στην κατάσβεση. Παράλληλα το πλήρωμα του πραγματοποιούσε κατάσβεση με τη χρήση της υψηλής εγκατάστασης του οχήματος.

Στις 18:45 το Θέρμη-1 και Θέρμη-2 μετέβησαν στην περιοχή των Βασιλικών, όπισθεν της Green Solar, για χορτολιβαδική πυρκαγιά και πραγματοποίησε κατάσβεση μαζί με την πυροσβεστική υπηρεσία και το Μίκρα-1. Το Θέρμη-1 έφτασε πρώτο στο συμβάν και κατάφερε να ανακόψει την πορεία της πυρκαγιάς πριν περάσει το δρόμο και αρχίσει να απειλεί κατοικίες.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το συμβάν στο αλσύλλιο των Ταγαράδων:

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το συμβάν στην 8η Οδό Ταγαράδων-Θέρμης: 

🌐 Social Media Ομάδας :

✔ Facebook : https://www.facebook.com/polprothermis/
✔ Instagram : https://www.instagram.com/civilprotectionthermi/