Βράβευση – αναγνώριση του έργου της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης

2021-12-22

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών βράβευσε εθελοντές πρόσωπα και φορείς που με τις δράσεις τους, προάγουν τον θεσμό του εθελοντισμού. Ανάμεσα τους ο πρόεδρος της ομάδας Στέφανος Σωτηρόπουλος και η ομάδα μας, αλλά και η υπεύθυνη εκπαίδευσης Ντία Παυλικιάνη. Ευχαριστούμε το ΙΔΑΦΚ για την μεγάλη τιμή. Οι βραβεύσεις αυτές εκτός από χαρά μας γεμίζουν με ένα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης.

Ως αναγνώριση του σημαντικού έργου της θεωρείται η βράβευση της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης, σε εκδήλωση την οποία διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ). Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης είναι ανάμεσα στις 93 εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες είναι ενταγμένες στο Μητρώο Εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και δραστηριοποιούνται σε δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης μετά από φυσικές καταστροφές.

Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης τα τελευταία χρόνια δίνουν δυναμικό "παρών" κάθε φορά που η περιοχή πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα. Μόνο τον τελευταίο χρόνο συμμετείχε μεταξύ άλλων σε επιχειρήσεις αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων, παρείχε κάλυψη και υγειονομική υποστήριξη σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του δήμου Θέρμης, πραγματοποίησε σειρά σεμιναρίων στην εκπαιδευτική κοινότητα πάνω σε θέματα αυτοπροστασίας, ενώ συμμετείχε σε όλες τις επιχειρήσεις αποχιονισμού, συνδράμοντας το έργο της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας.